Centrotrans – oficijelni prijevoznik EYOF-a

Kompaniji Centrotrans povjerena je organizacija službenog prijevoza takmičara, volontera i radnika Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. koji će se održati u periodu od 9. do 16. februara 2019. godine, a domaćini  su Bosna i Hercegovina, odnosno Grad Sarajevo i Istočno Sarajevo.

 

Zimski evropski omladinski olimpijski festival EYOF predstavlja najveći sportski događaj za mlade sportiste od 14 do 18 godina. To će biti i najveći sportski događaj u BiH, nakon Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

 

Za potrebe realizacije prijevoza, za koji će biti odgovoran Centrotrans, tokom održavanja EYOF-a bit će aktivno angažovano oko 70 vozila i dodatno osoblje Centrotransa: kontrolori tehničke ispravnosti, radnici službe održavanja, saobraćajni referenti, kontrolori i značajan broj voznog osoblja.

 

Ceremonija otvaranja je najzahtjevniji logistički poduhvat koji zahtjeva istovremeno angažovanje 44 autobusa za prijevoz članova delegacija. Uposlenici Centrotransa, u saradnji sa organizatorima EYOF-a i policijom, u januaru su održali simulaciju prijevoza i probnu vožnju, koja je obavljena uz veliku preciznost i profesionalnost našeg osoblja.

 

Osnovne lokacije na kojima će se održavati sportske aktivnosti i za koje će Centrotrans obezbijediti prijevoz su: mjesto otvaranja (Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“), sportska borilišta (Jahorina, Dvorišta, Igman, Bjelašnica, Zetra, Skenderija i Istočno Sarajevo), te lokacije na kojima su smješteni učesnici EYOF-a i one na kojim će biti organizovani fakultativni izleti.