Zvanično otvoren 12. Skijaški kup Srebrna lisica

Danas je odražana press konferencija povodom održavanja 12. SKIJAŠKOG KUPA SREBRNA LISICA.

 

Prisutnima su se obratili predsjednik Ski kluba Bjelašnica Hamid Kantardžić, Jelena Dojčinović iz Ski saveza BiH, direktor sportova Eyof-a 2019 Jasmin Mehić i trener Ski kluba Bjelašnica Benjamin Godinjak.

 

– Kup Srebrna lisica jako važan za razvoj i promociju alpskog skijana u BiH jer omogućuje mladim skijašima stjecanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju. U takmičenju učestvuju dječaci i djevojčice uzrasta od 8 do 16 godina – istakao je Hamid Kantardžić.

 

Dodao je da zbog nadolazećih nepovoljnih vremenskih uslova, te samim tim i zbog sigurnosti djece odlučili su da takmičenje traje dva dana, umjesto tri kako je bilo predviđeno. Dodao je da je sigurnost djece na prvom mjestu, te da smatraju da je odluku koju su donijeli ispravna.

 

– U petak u 8:00h će se po rasporedu održati veleslalom, dok u 18:00h isti dan će se održati i ekipni paralel slalom, a u subotu će se održati takmičenje u slalomu s početkom u 8:00h – kazao je Benjamin Godinjak.

 

Proglašenje pobjednika takmičenja odvijati dan za dan, nakon takmičenja u pojedinim disciplinama u ciljnom prostoru.

 

Jelena Dojčinović je napomenula da na takmičenje ove godine očekuju goste iz Hrvatske i Srbije, te da svake godine Ski klub Bjelašnica već tradicionalno pruža najbolje tehničke uslove u organizaciji kada je u pitanju ovakva vrsta takmičenja.

 

Jasmin Mehić je kazao da će se upravo iz Ski kluba Bjelašnica takmičiti troje članova koji će uzeti učešće u takmičarskom dijelu Eyofa 2019 te na taj način predstavljati kako samo klub tako i Bosnu i Hercegovinu. Napomenu je da sljedeće sedmice u BiH dolaze takmičari iz zemalja koji će uzeti učešće u Eyofu 2019.

 

Prilikom obraćanja učesnici konferencije su pozvali sve ljubitelje skijanja i prirode da dođu na Bjelašnicu i da uživaju u zabavi takmičenja.