Vožnja Trebevićkom žičarom – čarobni pogled na snježno Sarajevo

Foto: Instagram/ trebevicka_zicara

Otkako je obnovljena Trebevićka žičara, koja je počela raditi 6. aprila prošle godine, Sarajlije i turisti iz grada na Trebević stižu za nešto više od sedam minuta, a tokom zime pogled na prijestolnicu Bosne i Hercegovine je posebno neodoljiv!

 

Trebević se ubraja u top turističke atrakcije Kantona Sarajevo kao i omiljena izletišta lokalaca. Važi za pluća grada, pa Sarajlije ne propuštaju nijednu priliku da ugodne trenutke provedu na 1627 metara visokoj planini. Osim prekrasne prirode, planinskog ambijenta za šetnju, ovdje ćete također pronaći hotele, planinarske domove, zabavni park…, a da bi ste uživali u svemu što ova olimpijska planina nudi, ka njoj se uputite Trebevićkom žičarom koja raspolaže s 33 kabine, a njena polazna stanica nalazi se ulici Hrvatin.

 

https://www.instagram.com/p/BsVcW_JB15q/

 

Kada ste se udobno smjestili u gondolu, pripremite svoje kamere, jer ćete morati zabilježiti čarobni panoramski pogled na snijegom okupano Sarajevo, u kojem ćete uživati tokom cijele vožnje!

 

Žičara radnim danima vozi od 10.00 do 16.00 sati, a vikendom od 9.00 do 16.00 sati.

 

https://www.instagram.com/p/Br4wJVThUaD/

 

Za državljane BiH cijena karte u jednom smjeru iznosi 4 KM, povratna 6 KM, dok strani državljani jednosmjernu kartu plaćaju 15 KM, a povratnu 20 KM. Doplata za bicikl i kućnog ljubimca u jednom smjeru iznosi po 4 KM. Prijevoz za djecu do sedam godina je besplatan.

 

Zimski popust imaju učenici, studenti, penzioneri i osobe starije od 65 godina i za njih cijena povratne karte iznosi 3 KM.

 

https://www.instagram.com/p/BrfF64KBhSz/