Uspješno predstavljena turistička ponuda KS na sajmu FITUR u Madridu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je španskom tržištu turistkičku ponudu Kantona Sarajevo na najvećem španskom turističkom sajmu FITUR u Madridu 2019. koji se održavao od 23. do 27. januara.

 

FITUR je sajam globalnog karaktera a ujedno je i vodeći sajam turizma u Španiji. Izložbeni prostor se prostirao u 9 paviljona. Štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo se nalazio u paviljonu 4 – Evropa. Sajam je posjetilo više od 200.000 posjetilaca, te oko 9.000 izlagača iz 165 zemalja svijeta.

 

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo, već je drugi put učesnik sajma i nakon kontinuiranih nastupa i prezentacija ostavljen je trag na španske turoperatere i posjetioce sajma. Na sajmu je dogovorena saradnja na izdavanju turističkog vodiča za Sarajevo, ali i za cijelu Bosnu i Hercegovinu. To bi bio prvi vodič na španskom jeziku koji opisuje turističke znamenitosti Sarajeva ali i šire.

 

Posjetioce sajma su najviše zanimale kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva, a željeli su i saznati koji su najbolji i najbrži letovi za dolazak u naš grad. Štand je bio veoma posjećen, jer se, između ostalog, nalazio na vrlo frekventnom mjestu.