Turistička ponuda Kantona Sarajevo na 30. Alpe-Adria sajmu turizma u Ljubljani

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prvi put učestvuje na 30. Alpe-Adria sajmu zelenog i aktivnog turizma, koji traje od 30. 01. do 02.02. 2019. godine.

 

Štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo već prvog dana sajma bio je izuzetno posjećen a posjetioci su izrazili veliko interesovanje za našu turističku ponudu, posebno uoči velikog sporstkog događaja Evropskog zimskog olimpijskog festivala mladih (EYOF 2019.) koji se u Sarajevu održava od 09. do 16. februrara. Mnogi od slovenskih turista tvrde da lijepe uspomene imaju na Zimske olimpijske igre 1984., te su izrazili želju da Sarajevo ponovo vide u najljepšem olimpijskom svjetlu. Inače, turisti iz Slovenije su među prvih deset posjetilaca u Kantonu Sarajevo.

 

 

Među brojnim gostima, štand Turističke zajednice Kantona Srajevo posjetili su Mirsad Muhović, iz Ambasade BiH u Sloveniji te Mirko Bošković iz Vanjskotrgovinske komore BiH. Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo na sajmu imaju brojne poslovne susrete, s ciljem boljeg umrežavanja i poboljšanja turističkih potencijala.

 

Sajam je izuzetno posjećen i na njemu učestvuje više od 330 turističkih predstavnika iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Austrije, Mađarske, Češke i Nepala.