Simboličan olimpijski Paviljon turističkog info centra uskoro na Bjelašnici

Turistička zajednica Kantona Sarajevo uskoro će početi s izgradnjom Paviljona turističkog info centra, koji će biti smješten na Bjelašnici (Babin do), na području općine Trnovo.

 

Paviljon info turističkog centra Turističke zajednice Kantona Sarajevo biće izgrađen na najprometnijem mjestu na Bjelašnici – kružnom toku kod hotela Maršal gdje je najvići fokus turista. Osim prometa, kružni tok kao mjesto izgradnje je odabran ogledajući se i na evropske standrade, prakse i iskustva, dok se simbolika u gradnji ogleda u pet olimpijskih krugova i boja, koji podsjećaju na Olimpijadu 1984. godine. Paviljon će biti izgrađen na prostoru od 50 kvadrata, a u gradnji će biti korišteni drvo u kombinaciji sa metalom i staklom.

 

Izgradnja paviljona info turističkog  centra u kojem će turisti imati priliku saznati sve što im je neophodno za ugodan boravak na olimpijskog ljepotici Bjelašnici, koja je glavni planinski centar u Kantonu Sarajevo, planirana je nakon zime. Biće to drugi informativni centar čiju gradnju u potpunosti finansira Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

 

Podsjećamo, prvi informativni turistički centar  Turističke zajednica Kantona Sarajevo biće izgrađen na Baščaršiji, a početak radova planiran je do kraja januara 2019. godine. Turistička zajednica Kantona Sarajevo uskoro će graditi i turističke informativne centre i u općinama Novi Grad i Ilidža.