TZKS: Podrška Udruženju “Zlatni kist”

Udruženje “Zlatni kist” iz Sarajeva koje terapijsko-kreativnim programom pomaže osobama s invaliditetom dobilo je podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, kroz program sufinansiranja.

 

– Prvenstveno čestitamo Midhatu Hubijaru, predsjedniku Turističke zajednice Kantona Sarajevo koji je pokrenuo incijativu, te se posebno zahvaljujemo što je prepoznao našu iskrenu namjeru da budemo dio incijative i prihvatio naš projekat. Za nas je ovo prva finansijska podrška, a našu sreću ne možemo opisati riječima, presretni smo. Nastojat ćemo da što bolje opravdamo povjerenje koje nam je ukazano. Hvala vam od srca u moje ime i ime svih članova udruženja – kazala je Elma Tabaković, koja je prije nekoliko godina i osnovala udruženje “Zlatni kist” nakon što joj je dijagnosticirana multipla skleroza.

 

 

Udruženje “Zlatni kist” ima za cilj okupiti što više djece, omladine i odraslih kako zdravih tako i osoba s poteškoćama u razvoju i drugih osoba s invaliditetom, da zajedno kroz tehnike decoupage izraze svoju kreativnost, a poseban osvrt je da ove tehnike pripadaju okupacionoj terapiji koja je i ključna za osobe s invaliditetom.

 

– U našoj radionici radimo kutije raznih oblika, poslužavnike, sehare, stolove i stolice, čaše… te restauriramo stari namještaj. Za naše turiste pripremamo radove s motivima Sarajeva, našim kulturnim i turističkim motivima. Koristimo materijale od najpoznatijih kompanija u svijetu, koje imaju certifikat o netoksičnosti – kaže Tabaković.

 

 

Unikatne radove članova Udruženja “Zlatni kist” možete pogledati i kupiti na sajmu u utorak 18.12.2018. godine u Sarajevo City Centru. Sajam traje četiri dana, od 10 do 21 sat.