Turistička zajednica KS i Udruženje Idea uručili certifikate turističkim radnicima

Seminar „Digitalni marketing i društveni mediji u turizmu“ namijenjen turističkim radnicima Kantona Sarajevo, realizovalo je Udruženje „Idea“ pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

Na seminaru je učestvovalo 48 turističkih radnika. Ovaj projekt je namijenjen edukaciji turističkog sektora o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja biznisa koristeći digitalne platforme i društvene medije, kroz planiranja i implementacije uspješnih digitalnih marketing kampanja.

 

Osnovna ideja je ohrabrivanje turističkog sektora za korištenje digitalnih platformi i unapređenje trenutnih znanja o digitalnom marketingu i društvenim medijima.

 

 

Seminar digitalnog marketinga i društvenih medija u turizmu je intenzivni trodnevni seminar o uspješnom vođenju sopstvenog biznisa u oblasti turizma, a posebno je koristan za digitalnu transformaciju biznisa, optimalno korištenje društvenih i tradicionalnih medija, prepoznavanje i korištenje trendova u digitalnom marketingu i savremenom turizmu.

 

Turističkim radnicima koji su uzeli učešće na seminaru, certifikate su uručili Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo i predstavnici Udruženja „Idea“ dr. Almir Peštek i Suada Peštek.

 

Predsjednik Hubijar se zahvalio učesnicima na pohađanju seminara i na doprinosu razvoja turističkog sektora Kantona Sarajevo te kazao da Turistička zajednica Kantona Sarajevo radi na kontinuiranom poboljšanju sektora.

 

 

– U narednom periodu Turistička zajednica Kantona Sarajevo nastaviti će ulagati sredstva u edukaciju u oblasti turizma i razvijati nove programe koji će doprinijeti razvoju turističkog sektora – poručio je Hubijar.

 

Dr. Peštek, koji je bio predavač na seminaru, zahvalio je Turističkoj zajednici koja je u udruženju „Idea“ pronašla partnera i što podržava projekte ovog tipa i naglasio je da je ovaj seminar prvi put organizovana profesionalna edukacija za turističke radnike iz oblasti digitalnog marketinga, što ima iznimnu važnost jer je turistička industrija digitalna industrija, saopćeno je iz Turističke zajednice.