Sutra se otvara 8. Sarajevo Holiday Market

Paljenjem lampica na jelki visokoj preko 12 metara će u srijedu 05. decembra u 19 sati u Parku Hastahana u Sarajevu biti otvoren 8. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

 

Ovogodišnje izdanje marketa, kojeg organiziraju Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija uz podršku Grada Sarajeva, Općine Centar i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, ponudit će niz interesantnih sadržaja za sve generacije.

 

Sajamski dio marketa donosi ponudu preko 20 izlagača – zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane i pića, a ove godine će u sklopu tog dijela učestvovati i Festival Exit…

 

 

U natkrivenom Coca-Cola Food Courtu, smještenom između sajamskog dijela i klizališta, posjetitelji će se moći okrijepiti uz ponudu toplih i hladnih napitaka, kao i ukusne delicije iz prodajnih asortimana sponzora marketa.

 

Novitet je da je vanjska bina ove godine integrisana u Coca-Cola Food Court, a na njoj će se svakog dana dešavati zanimljivi programi.

 

Za najmlađe će ponovo tokom cijelog dana širom biti otvorena vrata igraonice, gdje će se moći družiti, igrati i učiti. Na marketu je ove godine postavljen i nikad veći Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima.

 

Zimsku čaroliju upotpunit će i Pony Ranch s dva mala ponija, koje će djeca moći jahati, maziti, hraniti, a za one nešto malo starije tu je Smoki mini 9D simulator, koji donosi gledanja filmova i igrica uz stimulans za sva čula.

 

Klizalište će biti otvoreno sve do 3. februara, a tokom cijelog januara, u vrijeme zimskog raspusta će zahvaljujući podršci Općine Centar klizanje na Hastahani biti besplatno za sve.

 

 

Prostor Coca-Cola sela Djeda mraza nikad nije bio okićeniji, a u njemu se nalaze Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda Mraza, u kojoj će djecu u posjetu svakog dana primati Djeda Mraz sa svojim drugarima – vilenjakom i fotografom.

 

Odrasli će zasigurno najviše uživati ugostiteljskom objektu ispod šatora, koji ove godine nosi naziv Carlsberg Holiday Pub i gdje će se tokom 40 dana trajanja marketa tokom skoro čitavog dana dešavati zanimljivi programi.

 

Sve u svemu i ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zasigurno će biti mjesto gdje će se zimska praznična sezona, tokom koje se u glavnom gradu BiH već stotinama godina slave Hanukkah, dva božića i dvije nove godine, moći doživjeti na pravi sarajevski način.