“Starogradska bajka” na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović

Na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu u prisustvu velikog broja građana otvorena je “Starogradska bajka“ koju realizuju Općina Stari Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Udruženje “Čuvari tradicije”.

 

“Starogradsku bajku“ je otvorio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, te prisutnima  čestitao predstojeće praznike.

 

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar je naglasio da je Općina Stari Grad mjesto kroz koje godišnje prođe najviše turista.

 

 

“Samim tim, Turistička zajednica se obvezala da će podržavati Općinu Stari Grad i udruženja koja budu participirala na određenim projektima koji će podržati, promovisati i učiniti reprezentativnim sve vrijednosti grada Sarajeva i kantona”, rekao je Hubijar te dodao kako Turistička zajednica KS podržava i druge projekte i sadržaje.

 

U okviru projekta “Starogradska bajka“ nalaze se i brojni drugi sadržaji u kućicama u blizini, a vikendom će biti organizovane posebne manifestacije za najmlađe uz druženja s maskotama i klovnovima.