Servisne informacije za koncert Bijelog dugmeta na Bjelašnici

Ostalo je još malo do velikog spektala na olimpijskoj planini Bjelašnici – koncerta legendarnog sastava Bijelog dugmeta. MUP KS u subotu, 29. decembra 2018., uvodi vanredni režim saobraćaja prema Bjelašnici, Babinom dolu.

 

Upozorenje za vozače!

 

Obavezno se pridržavati putne signalizacije, koja će biti vanredno postavljena za manifestaciju Hajdemo u planine u okviru koje ZOI’84 poklanja koncert grupe Bijelo dugme. Organizator je predvidio 11 parkinga uz napomenu da će autobusi Centrotransa prevoziti publiku od parkinga na Velikom polju (Igman) do hotela Maršal i nazad, s obzirom na to da će od raskrsnice Grkavica do Babinog dola biti dozvoljen saobraćaj samo za vozila s odobrenjem. Za autobuse je predviđen parking koji se nalazi na odvojku za Dejčiće (Preško polje-vidjeti na mapi) i bit će vidno obilježen, kao i svi parkinzi pripremljeni i uređeni za ovaj događaj.

 

 

Centrotrans bus i GRAS u subotu uvode vanredni prijevoz prema Bjelašnici s polazištem na Bentbaši (preko puta gradske Vijećnice). Polasci su u 9h, 11h i 13h, a povratak u 15h, 17h i 19h.

 

Usputne stanice za prijem putnika bit će: Marijin dvor (Alta), ispred zgrade BHRT-a, stajalište Nedžarići i Dobrinja (proširenje kod Merkatora).

 

 

Sva navedena stajališta bit će vidno obilježena nazivom manifestacije Hajdemo u planine. Cijena povratne karte je 7 KM. Cijena prijevoza od parkinga na Velikom polju (Igman) do Babinog dola (razdaljina 3 km) koštat će 2 KM.

Napomena!

 

KJKP “RAD” stavio je na raspolaganje četiri pauk vozila, koja će po nalogu policije uklanjati nepropisno parkirana vozila o trošku vlasnika! Pauk vozila su predviđena i za džipove, a i teža vozila.