“Novogodišnjom rapsodijom” počela praznična magija u Sarajevu

Novogodišnje trodnevno slavlje u bh. prijestolnici započelo je 30. decembra koncertom na trgu ispred katedrale Srca Isusova uz prisustvo velikog broja građana, gostiju i turista.

 

 

Gosti i posjetioci koncerta bili su u prilici da poslušaju najljepše i najpoznatije evergreene i klasične kompozicije. Zaplesali su i uz taktove valcera, a pogotovo onog kojeg je poznati glumac Anthony Hopkins komponirao prije 50 godina. Hor “Sevdalinke“ priredio je omaž velikim pjevačima, a koncert je završen čuvenim Radetzky march-om. Za ovo nezaboravno veče bili su zaduženi mladi virtuozi MuzikArt-a pod dirigentskom palicom Emira Mejremića.

 

 

Novogodišnje slavlje na otvorenom, koje organizira Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo, večeras će biti nastavljeno ispred Vječne vatre gdje će atmosferu do usijanja dovesti jedna od najvećih regionalnih zvijezda Hari Mata Hari. Slavlje Nove 2019. godinu, biće nastavljeno i 1. januara nastupom još jednog Sarajlije, Branka Đurića Đure i njegovog kultnog benda Bombaj štampa.