Uspavana ljepotica: Ruski državni balet na ledu 3. decembra u Sarajevu

Sarajevo 3. decembra očekuje vrhunski spektakl na ledu. Dovoljno je reći: 35 vrhunskih baletana i klizača, preko 300 kostima, fantastična rasvjeta i koreografija koja je dovedena do savršenstva. Naš glavni grad taj dan će se pretvoriti u svjetsku baletsku metropolu u kojoj će nastupiti plesači iz Ruskog državnog baleta Sankt Peterburg.

 

Za događaj koji se možda vidi samo jednom u životu pripremljena je vrhunska organizacija i ništa nije prepušteno slučaju. Zbog toga će se Zetra pretvoriti u najveći regionalni teatar, u kome će se odigrati predstava na ledu “Uspavana ljepotica”.

 

Balet na ledu do sada je predstavljen u najvećim pozorištima u Rusiji, SAD-u, Kanadi i Evropi, osvajajući pozitivne kritike za uzbudljiv spektakl, veoma zahtjevno klizanje, ali i za magičnu i bajkovitu atmosferu koju stvara. Savremeni tehnički sofisticirani i graciozni performansi neće dozvoliti nikome da ostane ravnodušan.

 

Baletni umjetnici, u raskošnim kostimima, svaki put stvaraju posebnu čaroliju u kojoj će imati privilegiju uživati ne samo sarajevska, nego publika iz cijele BiH, ali i regije.