Turistička zajednica KS i Gradska uprava Sarajeva potpisat će sporazum o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine

Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, potpisat će sporazum o zajedničkom finansiranju dočeka Nove godine u Sarajevu.

 

Doček Nove 2019.  bit će obilježen koncertima klasične muzike, te domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda na otvorenom 30. i 31. decembra, kao i 1. januara. Dogovorena je zajednička promocija Grada Sarajeva i zimske turističke sezone u nekoliko turističkih centara regiona; Zagreb, Split, Dubrovnik, Ljubljana, Podgorica, Novi Pazar, Beograd i Skoplje. Bit će to prilika da Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Sarajeva ojačaju i unaprijede dosadašnju saradnju, te da zajednički prezentuju i unaprijede turističke vrijednosti Sarajeva u turističkim centrima regiona.

 

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo zajedno će djelovati i na rekonstrukciji i revitalizaciji Bijele tabije, kako ne bi dozvolili dalje uništavanje ovog nacionalnog spomenika BiH i jednog od glavnih simbola starog dijela Sarajeva.