Program „Sarajevo novogodišnji centar regije“ prezentiran u Skoplju

Program „Sarajevo novogodišnji centar regije“ prezentiran je sinoć u Muzeju savremene umjetnosti u Skoplju pred domaćim medijima, turističkim radnicima i zvaničnicima.

 

Predstavnici Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajevo predstavili su tri noći spektakularnog obilježavanja Nove godine na otvorenom u glavnom gradu BiH koje već treću godinu zaredom privlači desetine hiljada osoba iz BiH, regije i Evrope.

 

 

Predstavnici Grada Sarajeva su uputili poziv građanima Skoplja da dođu u glavni grad BiH i uživaju u čarima glavnog grada BiH tokom novogodišnjih praznika, ali i tokom cijele zimske turističke sezone.

 

Najavljeni su koncerti na otvorenom regionalne zvijezde Hari Mara Harija, Bombaj Štampe i ansambla „Muzikart“ tokom tri noći novogodišnjeg slavlja.

 

Adisa Kusundžija iz Turističke zajednice KS podsjetila je na značajne investicije u turističku infrastrukturu te poboljšanu ponudu smještajnih kapaciteta i nove sadržaje koji privlače rekordan broj turista. Prisutne turističke radnike i novinare je posebno zanimala Trebevićka žičara te njen utjecaj na turistički bum koji se bilježi u BiH.

 

Makedonija je, zajedno sa BiH, među deset država sa rekordnim rastom turističkih posjeta.