Podgorica i Novi Pazar: predstavljen trodnevni program novogodišnje zabave u Sarajevu

Građanima Podgorice i Novog Pazara protekla dva dana prezentiran je program „Sarajevo novogodišnji centar regije“, uz veliki interes medija, turističkih radnika i zvaničnika za ovogodišnje novogodišnje slavlje na otvorenom.

 

Na konferenciji za novinare u podgoričkom hotelu Hilton predstavnici Grada Sarajeva i Turističke zajednice Kantona Sarajevo najavili su veliki koncert regionalne zvijezde Hari Mata Harija koji će se ispred Vječne vatre održati u novogodišnjoj noći.

 

Također, istaknuto je da trodnevna manifestacija obuhvata i koncert ozbiljne muzike u izvođenju ansambla Muzikart, te koncert kultne grupe Bombaj Štampa, u prvoj noći 2019. godine.Medije u Crnoj Gori je posebno zanimalo da li postoji interes turističkih kompanija da uspostave aranžmane za

putovanje u Sarajevo, pri čemu je na konferenciji za novinare istaknuto da već sada veliki broj agencija iz Hrvatske, ali i drugih zemalja regije nudi dolazak u Sarajevo na najbolju novogodišnju zabavu u regiji.

 

Prezentacija programa „Sarajevo novogodišnji centar regije“ u Novom Pazaru je privukla veliku pažnju, a turistički radnici su najavili svoju podršku te dolazak u glavni grad BiH. Također, prisutnima su izneseni podaci o snažnom turističkom rastu u Sarajevu te, na upit novinara o novim projektima poput Trebevićke žičare i predstojećeg Evropskog olimpijskog festivala mladih EYOF.

 

 

Upućen je zajednički poziv građanima Podgorice i Novog Pazara da za novogodišnje praznike dođu u Sarajevo, a brojnim građanima ova dva grada uručene su posebne pozivnice za dolazak na trodnevni sarajevski spektakl za nešto više od mjesec dana.