Tourism Networking Forum u Sarajevu okuplja turističke djelatnike iz regiona

Regionalni događaj pod nazivom „Tourism Networking Forum (TNF) 2018“, koji okuplja turističke djelatnike iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona, te djelatnike iz srodnih poslovnih oblasti koji teže poslovnom umrežavanju i povezivanju svog poslovanja sa turizmom, bit će održan 8. novembra u Sarajevu.

 

Forum će se odvijati u Vijećnici, a organizator je Agencija za komunikacije EBBE COMMS u partnerstvu sa Gradom Sarajevom. Cilj “Tourism Networking Foruma” je poslovno umrežavanje uz kvalitetan edukativni program, te promocija turizma kao poduzetničkog potencijala u BiH i regionu i uspostava mreže turističkih djelatnika koja će prethoditi budućim saradnjama.

– Grad Sarajevo se sa zadovoljstvom odazvao inicijativi za održavanje ovakvog foruma u našem gradu, imajući u vidu važnost poslovnog umrežavanja turističkih djelatnika zemalja iz regiona, što je u skladu sa ranijom inicijativom Grada Sarajeva, takozvanom trilateralom, koja također ima za cilj povezivanja tri glavna grada (Sarajevo, Zagreb, Beograd) iz regiona u jedinstvenu turističku rutu. Jedni drugima smo najbolji turisti, pa su i mogućnosti poslovnog umrežavanja u ovom segmentu iznimno važne. Nadam se da će edukativni sadržaji foruma otvoriti nove vidike za poboljšanje kvaliteta turizma u BiH i regionu, te da će učesnici iz Sarajeva ponijeti lijepa iskustva – izjavio je gradonačenik Sarajeva Abdulah Skaka.

 

Osim glavnog partnera Grada Sarajeva, forum su podržali i JP Sarajevo doo, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Turistička zajednica KS, te brojni drugi partneri.

 

– Izuzetno mi je drago da se u Sarajevu održava događaj čiji edukativni program ne zaostaje za drugim savremenim konferencijama o turizmu u svijetu, pri tome posebno imajući u vidu edukacije o savremenim vidovima marketinga i inovacijama u turizmu, te se nadam da će turistički djelatnici prepoznati konkretne koristi koje im poslovno umrežavanje na ovom forumu može donijeti. Federalno ministarstvo okoliša i turizma je prepoznalo i podržalo ovu inicijativu koja ima potencijal unapređenja poslovanja u turizmu u BiH i regionu – izjavila je ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma Edita Đapo.

 

Učesnici foruma mogu sudjelovati u tri dijela programa, edukacijski, u kojem će eksperti iz hotelijerstva, marketinga i biznisa održavati prezentacije i učestvovati na panelima o temama u vezi sa savremenim komunikacijskim trendovima u vezi sa turizmom, inovacijama u turizmu, te modernim biznis modelima. Drugi dio programa je expo gdje će učesnici moći da prezentuju svoje ponude na štandovima koji će biti postavljeni u auli Vijećnice na dan foruma, te treći dio programa čini networking gala događaj na kojem će učesnici uz formalni koncept poslovnog umrežavanja moderiran od strane partnera događaja, analitičke kuće “Bisnode”, ostvariti kontakte sa ostalim učesnicima nakon čega sljeduje neformalno druženje.

 

Tourism Networking Forum (TNF 2018) ugostit će svjetske stručnjake RJ Friedlandera i Philippa Klöcknera

 

Regionalni događaj „Tourism Networking Forum (TNF) 2018“, ugostit će velika regionalna, ali i svjetska imena iz hotelijerstva, marketinga i biznisa, koji će u okviru edukacijskog dijela programa učestvovati na panelima o temama u vezi sa savremenim komunikacijskim trendovima u vezi sa turizmom, inovacijama u turizmu, te modernim biznis modelima.

 

U sarajevsku Vijećnicu 8. novembra stižu, između ostalih, RJ Friedlander iz Španije koji će govoriti o temi „Uticaj online reputacije na poslovanje i savremeni marketinški trendovi u turizmu“ te Philipp Klöckner iz Njemačke čije je predavanje nazvano „Pametno ulaganje u digitalni marketing“. Na forumu će govoriti i regionalni stručnjaci iz marketinga Ivan Bildi iz Beograda i Dino Oreški iz Zagreba.

 

RJ Friedlander je poduzetnik, govornik i investitor koji dolazi iz Barcelone. Osnivač je i izvršni direktor ReviewPro-a, svjetskog lidera za guest intelligence u hotelskoj industriji. ReviewPro razvija sisteme i alate za istraživanje tržišta kroz online sadržaj koji stvaraju gosti i za upravljanje tim sadržajem. Od 2017. godine, Friedlander je kompaniju na čijem je čelu i dalje, prodao Shiji grupaciji (Shenzhen Stock Exchange), jednoj od najvećih korporacija za ugostiteljsku tehnologiju na svijetu, koja je danas djelimično u vlasništvu „Alibabe“ (alibaba.com).

 

Friedlanderova kompanija sarađuje sa više od 30 000 hotela u više od 150 zemalja širom svijeta, te je dobila najprestižniju nagradu u  online turističkoj industriji, „Phocuswright Best Emerging Technology Innovation Award“. Friedlander je čest govornik na svjetskim konferencijama o turizmu, te redovan predavač na seminarima Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

 

Njemački marketing stručnjak, Philipp Klöckner radio je sa više od 100 start-upa i kompanija i njegovo jedinstveno znanje o online marketingu i Search Engine Optimization (SEO) pomoglo je kompanijama koje vrijede milijarde dolara kao što su Trivago, HomeToGo, GetYourGuide i TrainLine da rastu brže i unaprijede efikasnost svojih marketinških napora.

Philip Klockner

 

Istaknutim svjetskim stručnjacima, organizator foruma Agencija za komunikacije EBBE COMMS, uručit će specijalno priznanje – statuu koju će po uzoru na vitraž iz sarajevske Vijećnice kojim je inspirisan i logo TNF-a,  izraditi kipar Adis Fejzić.

 

Osim edukativnog programa, učesnici foruma će moći izlagati svoje ponude na jednom od štandova (EXPO) u Vijećnici, te učestvovati na događaju poslovnog umrežavanja koji će se isti dan u večernjim satima održati u auli Vijećnice.

 

Za učesnike koji tokom prijava izraze potrebu za poslovnim umrežavanjem s ciljanom grupom učesnika, organizator će omogućiti radne sastanke.

 

Prijave za forum otvorene su do 20. oktobra putem zvanične web stranicewww.tourismnetworkingforum.com.