Visit Sarajevo partner super trke Vučko Trail 2018.

Treća po redu trail running trka Vučko Trail 2018., u organizaciji Planinarskog društva Željezničar iz Sarajeva, održat će se 23. juna na sarajevskim planinama Bjelašnici i Visočici nudeći takmičarima tri dužine, i to: 15, 39 i 60 kilometara.

 

Najbrojnija trail utrka u zemlji ove godine ugostit će više od 470 takmičara iz 16 zemalja. Osim toga, Vučko Trail je i u kalendaru svjetske trail organizacije, a utrke na 39 i 60 kilometara nose ITRA bodove. Trka na 60 kilometara je i kvalifikaciona utrka za najveću i najpoznatiju trku – Ultra Trail to Mont Blanc.

 

 

“Planinarsko društvo Željezničar Sarajevo zahvaljuje se Visit Sarajevu – Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, što je u Vučko Trailu prepoznao partnera u promociji turističke ponude Sarajeva i olimpijskih planina”, ističu organizatori.

 

Učesnici Vučko Traila bit će u prilici da vide prelijepe dijelove planinskih dragulja Bjelašnice i Visočice, sela Lukomir, Bobovica, Lukavac i Umoljani, obod kanjona Rakitnice i poznati Studeni potok.

 

 

Trka je otvorena za sve one koji žele osjetiti trčanje u prirodi i ne postoje nikakva starosna ograničenja. Iskoristite priliku da daleko od gradske vreve, stresa i gužve provedete vrijeme u prirodi s veselim i raspoloženim ljudima.

 

“Pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom na ovom događaju pruže podršku takmičarima uz ugodno druženje na Babinom dolu. Garantujemo osvježenje, super raju, dobru zabavu i odličnu muziku za koje će biti zaduženi naši sponzori”, poručuju na kraju organizatori Vučko Traila.