Drugačiji pogled na grad

U ljetnim mjesecima, svima koji to žele, na raspolaganju je i autobus za panoramsko razgledanje Sarajeva – City bus. Vožnja u autobusu na sprat, koji ima otvoreni i zatvoreni dio, traje između 60 i 80 minuta. Slušajući profesionalnog turističkog vodiča na bosanskom, engleskom, njemačkom ili turskom jeziku, putnici imaju priliku razgledati i upoznati Sarajevo i njegove znamenitosti, uživajući pri tome u prelijepom panoramskom pogledu na grad, koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tokom vožnje putnici će čuti i historijske činjenice o Sarajevu, ali i legende koje se prenose godinama.

 

 

Autobus polazi sa stajališta Dom oružanih snaga BiH, gdje vožnja nakon obilaska i završava, prolazi Titovom i Ali-pašinom ulicom, ide do Olimpijskog stadiona i dvorane, nastavlja do tranzita iznad Sarajeva i tim putem do Kozije ćuprije, nakon čega slijedi povratak u centralni dio grada.

 

Sarajevo City bus u periodu maj-septembar saobraća svaki dan u 12.00 i 14.00h. Cijena vožnje iznosi 5 KM za odrasle, a za djecu 3 KM.