Očekujemo veliki priliv kineskih turista

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prvi put izlaže na internacionalnom sajmu u Šangaju ITB China s tri turističke agencije – EspyBosnia, Valley of Tourism i BH Passport.

 

Događaj je poznat kao business-to-business sajam putovanja koji je fokusiran na kinesko tržište putovanja. Ove godine održava se od 16. do 18. maja uz prisustvo 850 izlagača iz preko 80 zemalja, te preko 15.000 posjetilaca. U odnosu na prošlu godinu prostor za sajam uvećan je za čak 50%!

 

 

”Radi se o veoma važnom sajmu za naše tržište, posebno sada kada se ukidaju vize između BiH i Kine. Očekujemo veliki priliv kineskih turista i nadamo se da ćemo ih dočekati spremni. Kinezi su turisti koji mnogo putuju, mnogo troše na putovanjima, ali imaju i specifične zahtjeve, zato se moramo dobro pripremiti za njihov dolazak”, kaže Faruk Čaluk, direktor Ureda za podršku turizmu Turističke zajednice KS, koji se nalazi na sajmu.

 

Za Visit Sarajevo štand na kojem se promovišu bh. prijestolnica, Kanton Sarajevo i BiH vlada velika zainteresovanost posjetilaca privučenih novom destinacijom, ali i činjenicom da sada mogu više saznati o gradu i zemlji poznatim u Kini još uvijek po filmu Valter brani Sarajevo.