InHoReCa ConFest – Turizam kao pokretačka snaga BiH

U toku je sajam InHoReCa ConFest, koji je u sarajevskoj Skenderiji ugostio više od 50 izlagača. Na događaju, koji predstavlja spoj sajma, festivala i konferencije, mogu se čuti zanimljivi govori i predavanja o aktuelnim temama u izvedbi zanimljivih gostiju.

 

 

Tako je svojim izlaganjem arhitekta Amir Vuk Zec istaknuo važnost brendiranja Sarajeva, možda jedinog grada u Evropi u kojem pogled lijevo s prozora hotela obuhvata istočnjačku kulturu s minaretima i mahalama, a desno modernu gradnju zapadne kulture.

 

 

 

Na sajmu InHoReCa ConFest kao njegov partner učestvuje i Turistička zajednica Kantona Sarajevo, koja će danas od 13.10 do 14.00 sati održati panel diskusiju.

 

“Nadam se da će ovaj festival osvijestiti ljude u pogledu turizma. Naša zemlja bogata je mnogim resursima. Nismo svjesni našeg potencijala i koliko imamo prilika u njemu. On može da bude pokretačka snaga jedne države. Cilj Turističke zajednice je da turizam podigne na veći nivo, te ponudi bolju uslugu. Radimo na promociji ne samo Kantona Sarajevo nego i cijele Bosne i Hercegovine”, rekao je Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

Festival traje još danas do 19 sati, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.