Visit Sarajevo oduševio Dubai!

Brojni su veliki sajmovi na kojima je učestvovala Turistička zajednica Kantona Sarajevo vraćajući se s vrijednim priznanjima, no, čini se da će se aktuelni Arabian Travel Market – ATM Dubai po broju pohvala koje prate od samog početka Visit Sarajevo štand ipak uspjeti izdvojiti.

 

Za jedan od najprestižnijih sajmova turizma u svijetu vlada velika zainteresovanost, posebno ove godine kada obilježava 25 godina postojanja u prisustvu 2500 izlagača iz 153 države i s preko 28.000 posjetilaca. Sajam je počeo 22. i trajat će do 25. aprila tekuće godine.

 

 

Zainteresovanost posjetilaca je izuzetno velika i stiče se dojam da je štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo do sada ubjedljivo najposjećeniji! Ni turističke kolege iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja regije nisu krile oduševljenje njegovim izgledom, a komplimente je također uputila i Elvedina Aganović, savjetnica ambasadora BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja ga je posjetila drugog dana sajma upućujući riječi zadovoljstva i zbog činjenice da se Turistička zajednica Kantona Sarajevo prvi put samostalno pojavljuje na renomiranom sajmu.

 

“Ovo je jedan od najuspješnijih sajmova do sada”, govori Faruk Čaluk, direktor Ureda za podršku turizmu Turističke zajednice KS, nastavljajući: “I savjetnica Aganović potvrdila je veliku zainteresovanost za BiH i Sarajevo kako građana Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina tako i drugih zemalja čiji građani u ovoj ambasadi podnose zahtjeve za izdavanje viza. Posjetio nas je također Mario Hardy, generalni direktor Pacific Asia Travel Association, jedne od tri najveće globalne turističke organizacije. U dugom razgovoru s predstavnicima naše turističke zajednice i drugim učesnicima na štandu ponovo je iskazao zadovoljstvo što je Turistička zajednica Kantona Sarajevo članica organizacije koju vodi, a tom prilikom dao je i mnoštvo savjeta kako Sarajevo i našu zemlju učiniti još poznatijim i atraktivnijim destinacijama na globalnom nivou. Obećao je doći u posjetu, te pružiti svu pomoć u promociji Sarajeva širom svijeta putem PATA-e.”

 

Na štandu Turističke zajednice Kantona Sarajevo nalazi se deset izlagača: agencije EspyBosnia, M97, Bosnia Travel, Sol Azur, City Travel Tour, SH Group – Balkan Travel Agency, Enjoy, Bosnia Guide, te hoteli Malak Regency i Termalna rivijera Ilidža s hotelima Hills i Hollywood.