Moskovski Mitt – Još jedna nagrada za Turističku zajednicu KS

Mart je mjesec brojnih sajmova turizma širom Evrope, pa je i Turistička zajednica Kantona Sarajevo, nakon Beograda i Berlina, turističke potencijale predstavila na 25. Međunarodnom sajmu putovanja i turizma u Moskvi – MITT 2018., koji je počeo 13. marta, okupivši preko 1.600 izlagača iz 187 zemalja.

 

 

Iako se Turistička zajednica Kantona Sarajevo po prvi put pojavljuje na MITT-u, njen Visit Sarajevo promo kutak pobrao je najbolje kritike i dobio priznanje za najbolji debitantski štand na ovogodišnjem sajmu.

 

“Nastavlja se trend pozitivnih priča o Sarajevu. Prošle smo godine maštali o prezentaciji na ovom prestižnom sajmu, a sutra se u Sarajevo vraćamo s nagradom”, s ponosom je izjavio Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice KS.

 

Sajam MITT predstavlja najvažniji sajam u ovom dijelu svijeta i spada globalno gledano u pet najvećih internacionalnih turističkih sajmova.

 

MITT je sa svim što nudi važno mjesto pregovora, sastanaka, razmjene mišljenja i prezentacija. Sve aktivnosti na štandu imaju jedan cilj, a to je jačanje turističkog prometa iz Rusije”, kaže Faruk Čaluk, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, čije je učešće na MITT-u svojom posjetom uveličao ambasador BiH u Rusiji, Mustafa Mujezinović.

 

“Uvijek me obraduju susreti s našim sugrađanima u Moskvi. Posebno sam sretan danas, jer svjedočim pravom načinu promocije glavnog grada BiH. Mišljenja sam da se trebamo više ponositi činjenicom da je Sarajevo olimpijski grad, te usmjeriti pažnju na naše prirodne potencijale”, istaknuo je tom prilikom ambasador Mujezinović.