Džeda – Turistička zajednica KS nastavlja s promocijom turističkog blaga Sarajeva

U najvećoj luci Saudijske Arabije, gradu Džedi, smještenom na istočnoj obali Crvenog mora, danas se održava prezentacija Istočne Evrope i Balkana za tour operatore Saudijske Arabije, sve u organizaciji renomirane avio kompanije Turkish Airlines.

 

O svojim turističkim ponudama saudijskim tour operatorima danas će govoriti predstavnici Albanije, Azerbejdžana, Gruzije, Slovenije, Hrvatske, Kosova i BiH. No, tu se posao ne završava, jer odmah poslije prezentacije destinacija slijede važni business-to-business sastanci turističkih agenata iz prisutnih zemalja i njihovih saudijskih kolega.

 

Na ovom poslovnom događaju našu zemlju predstavljaju Turistička zajednica Kantona Sarajevo i turističke agencije Relax Tours, Devim Tours, Valley of Tourism, Espybosnia i Balkantour.

 

Faruk Čaluk, direktor Turističke zajednice KS, koji se trenutno nalazi u Džedi s ostalim predstavnicama iz BiH, naglašava da se radi o jednoj u nizu uspješno organizovanih prezentacija u cilju predstavljanja turističkih potencijala kako Kantona Sarajevo tako i BiH.

 

“Rezultati svih dosadašnjih promocija ogledaju se u sve većem broju turista koji nam dolaze. Nastavljamo istim tempom, samo sada fokusirani na ovogodišnju ljetnu sezonu. Pred nama je mnogo rada, posebno velikih prezentacija na sajmovima turizma. Nakon Izmira, Istanbula i Beograda, učestvovat ćemo na predstojećim međunarodnim sajmovima turizma u Moskvi i Berlinu. Nadamo se da će veliki trud i veliko zalaganje svih poslovnih ljudi iz naše zemlje uroditi najuspješnijom ljetnom sezonom do sada”, rekao je Faruk Čaluk.