Turistička ponuda Sarajeva na sajmu FITUR u Madridu

Turistička zajednicu Kantona Sarajevo predstavila je španskom tržištu turistkičku ponudu Sarajeva na najvećem španskom turističkom sajmu FITUR u Madridu.

 

Sajam je posjetio i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur, koji se u sklopu štanda Visit Sarajevo susreo s Darkom Zelenikom, bosanskohercegovačkim ambasadorom u Kraljevini Španiji, te važnim parterima na španskom tržištu. Ključne teme razgovora bile su o mogućnostima jače saradnje sa partnerima, a posebno sa Svjetskom turističkom organizacijom čije sjedište se i nalazi u Madridu.

 

 

Ambasador Zelenika nije krio oduševljene prezentacijom turističkih potencijala Kantona Sarajevo: “Prezentacija u sklopu štanda Visit Sarajevo privukla je veliku pažnju turističkih agencija i turoperatora koji su iskazali interes za destinacijom Sarajevo, te sam siguran kako će nas u ovoj godini, uz jaču saradnju Ambasade BiH u Kraljevini Španiji i Turističke zajednice Kantona Sarajevo, posjetiti još veći broj španskih turista.”

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo će tako u saradnji sa Ambasadom BiH u Kraljevini Španiji raditi na osnaživanju saradnje sa Svjetskom turističkom organizacijom, a u cilju što bolje prezentacije turističkih potencijala Sarajeva.

 

Osim Turističke zajednice Kantona Sarajevo na štandu Visit Sarajevo predstavile su se i turističke agencije Relax Tours i EspyBosnia.

 

FITUR je sajam globalnog karaktera koji se održava od 17. do 21. januara, a ujedno je i vodeći sajam za ulazno i izlazno tržište Ibero Amerike kojega godišnje posjećuje više od 200.000 posjetilaca, te oko 9.000 izlagača iz 165 zemalja svijeta.