Sarajlije preporučuju: Kako provesti radnu sedmicu u Sarajevu

U Sarajevu ste tokom radne sedmice i planirate najbolje iskoristiti svoje slobodno vrijeme? Ne brinite, jer pitali smo Sarajlije da preporuče najbolje opcije.

 

Naida (29), ekonomista: “Tokom sedmice često posjetim Sarajevski ratni teatar, Kamerni teatar ili Akademiju scenskih umjetnosti Sarajevo gdje se svakog petka održavaju studentske predstave.”

 

Zlatko (33), Agent za nekretnine: “Uživam u hikingu na okolnim planinama Sarajeva, izvan urbanog miljea, u prekrasnoj i netaknutoj prirodi.”

 

Goran (36), ekonomista: “Često šetam gradom uživajući u laganom i opuštajućem ritmu Sarajeva. Volim posjetiti kina i pogledati dobar film, te izaći sa prijateljima.”

 

Maja (36), pravnica: “Dešavanja koja ispunjavaju moju radnu sedmicu su odlazak u pozorište, posjeta Muzeju ratnog djetinjstva, a često posjetim Historijski muzej i Vijećnicu. Volim otići i na dobru svirku uživo.”

 

Jasmina (52), prevodilac: “Šetnja kroz Vilsonovo je nešto što me opušta poslije radnog vremena, a kada je lijepo vrijeme volim se voziti biciklom po gradu. Ponekad odem i na kuglanje sa prijateljima.”

 

Gorana (36), pravnica: “Omiljeni odmor poslije teškog radnog dana je odlazak u pozorište ili ručak u nekom od sarajevskih restorana.”

 

Alema (51), novinarka: “Pješačenje je najbolji način obilaska gotovo svih sarajevskih znamenitosti pa se često odlučim na šetnju do Kozje ćuprije, do Vilsonovog te na Vidikovac gdje volim popiti kafu.”

U Sarajevu se ima mnogo toga za vidjeti i doživjeti, a kako sugrađani savjetuju poseban doživljaj je obići znamenitosti laganom šetnjom i upiti sve ono što jedan grad nudi. Bilo gdje da krenete sigurno nećete pogriješiti.