EMITT: Prestižna nagrada za Turisticku zajednicu Kantona Sarajevo u Istanbulu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je jučer u sklopu 22. Međunarodnog sajma turizma u Istanbulu EMITT 2018. dobila veliko priznanje za najbolje organizovan štand.

 

 

Direktorica sajma EMITT, gospođa Hacer Aydin uručila je predstavnicima Turističke zajednice ovo prestižno priznanje u konkurenciji 1600 izlagača iz 85 zemalja. Nermin Muzur, predsjednik Tursitičke zajednice Kantona Sarajevo tom prilikom je istakao kako je Turistička zajednica Kantona Sarajevo prepoznala značaj predstavljanja Sarajeva na sajmovima turizma, te se ozbiljno pristupilo i samoj realizaciji promotivnih aktivnosti u sklopu štanda Visit Sarajevo.

 

“Ulažemo velike napore da realizujemo niz aktivnosti koje smo planirali tokom ove godine, a ova nagrada je svojevrsna potvrda našeg dosadašnjeg rada. Posebno nas raduje činjenica da je štand Visit Sarajevo osvojio ovu prestižnu nagradu u izuzetno velikoj konkurenciji od preko 1600 izagača što nam je velika čast, motivacija, ali i obaveza,” istakao je Nermin Muzur.

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je ove godine učestvovala na ovom prestižnom sajmu turizma zajedno sa suizlagačima iz Kantona Sarajevo, Mostara i Bihaća na štandu od 80 kvadratnih metara.

 

“Oduševljeni smo velikim brojem posjetilaca na štandu Visit Sarajevo koji se mogu informisati o različitim segmentima turističke ponude Sarajeva i Bosne i Hercegovine, mogućnostima za putovanja, smještajnim kapacitetima i turističkim programima,” kazao je Faruk Čaluk, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo.