Zimska i novogodišnja ponuda Sarajeva predstavljena u Ljubljani

Prezentacijom zimske i novogodišnje ponude Sarajeva jučer je u Ljubljani završena regionalna promocija u organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

Pod sloganom “Dobro došli u Sarajevo” Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je jučer u Ljubljani zimsku i novogodišnju ponudu Sarajeva s naglaskom na planine, zimske sportove i rekreaciju te historijske znamenitosti i prirodne ljepote.

 

O sarajevskoj zimskoj sezoni i trodnevnom novogodišnjem spektaklu u Sarajevu govorili su Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo i muzičar Dražen Žerić Žera, frontman grupe Crvena jabuka koja će 01.01.2018. nastupiti ispred sarajevske Vječne vatre, a kao gost je na promociji učestvovovao i gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka.

 

Regionalna promocija destinacije Sarajevo počela je 05. decembra u Novom Pazaru, a završila je jučer u Ljubljani. Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo turističke potencijale Sarajeva predstavili su predstavncima medija i turističkog sektora i u Podgorici, Splitu i Zagrebu.