Turistička ponuda Kantona Sarajevo predstavljena u Podgorici

U organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo danas je u Hotelu Hilton u Podgorici predstavljena cjelokupna turistička ponuda Kantona Sarajevo.

 

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo danas su u prisustvu brojnih crnogorskih medija, turoperatera, predstavnika Turističke organizacije Crne Gore i Podgorice i prijatelja Sarajeva predstavili turističku ponudu Kantona Sarajevo u zimskiom periodu, te Sarajevo kao muzički i novogodišnji centar regije.

 

„Naredne sedmice je službeno otvorenje zimske skijaške sezone na sarajevskim planinama. Radosna vijest za ljubitelje zimskih sportova je i potpuno obnovljeni vertikalni transport na Bjelašnici, te kompletna infrastruktura i topovi koji će ove godine garantovati više od 100 sniježnih dana,” istakao je u svom izlaganju  Nermin Muzur, predsjednik TZKS. Muzur je naglasio da Podgorica i Sarajevo svakako imaju duboku istorijsko-kulturnu povezanost, ali da je cilj TZKS da u narednom periodu saradnju u oblasti turizma podignu na zavidan nivo.

 

U sklopu prezentacije Kantona Sarajevo predstavljen je i trodnevni novogodišnji program s nastupima Zdravka Čolića, Crvene Jabuke i orkestra Music Art, te programi i manifestacije u periodu praznika u sarajevskim hotelima i ugostiteljskim objektima, zbog čega će Sarajevo i 2018. godinu dočekati kao novogodišnji centar regije.

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo je za sve goste pripremila i posebno iznenađenje. Svi koji žele proslaviti novogodišnje praznike u našem glavnom gradu učestvovali su u nagradnoj igri, a najviše sreće imala je gospođa Vesna Kažić-Šćepanović.