Turistička ponuda Kantona Sarajevo predstavljena u Novom Pazaru

U organizaciji Turističke zajednice Kantona Sarajevo u periodu od 05. do 14. decembra 2017. godine u šest gradova regije biće predstavljena turistička ponuda Kantona Sarajevo.

 

U Umjetničkoj galeriji u Novom Pazaru jučer je brojnim novopazarskim turoperaterima i novinarima predstavljen Kanton Sarajevo i turistička ponuda u gradu tokom zimskog perioda. Obraćajući se prisutnima, predsjednik TZKS Nermin Muzur govorio je o Sarajevu kao zimskoj, ali i cjelogodišnjoj destinaciji koju prepoznaju turisti kako u regiji, tako i diljem svijeta. Izuzetak nisu ni gosti iz Novog Pazara koji, dodao je, radi kulturno-historijske povezanosti i blizine rado biraju destinaciju Sarajevo.

 

„Promociju turističke ponude Kantona Sarajevo počeli smo u Novom Pazaru, gradu s kojim baštinimo dugogodišnje veze. S obzirom da Novi Pazar ove godine neće organizovati javni doček, Sarajevo je novopazarcima najpoželjnija destinacija,“ izjavio je nakon događaja Nermin Muzur, predsjednik TZKS.

 

U sklopu prezentacije Kantona Sarajevo predstavljen je trodnevni novogodišnji program s nastupima Zdravka Čolića, Crvene Jabuke i orkestra Music Art, te impresivan novogodišnji program u sarajevskim hotelima zbog čega će Sarajevo i 2018. godinu dočekati kao novogodišnji centar regije.

 

U svom izlaganju, predsjednik TZKS posebno je govorio o otvorenju zimske sezone na Bjelašnici koja u ovu sezonu ulazi sa znatno većim kapacitetima i koja bi mogla postati najpoželjnije skijalište novopazarcima.

 

Predstvljanju turističke ponude Kantona Sarajevo prisustvovao je veliki broj medija, predstavnika turističkog sektora, institucija iz oblasti kulture, te predstavnici Grada Novog Pazara.