Turistička ponuda Kantona Sarajevo predstavljena u Izmiru

Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je bogatu turističku ponudu Sarajeva na sajmu turizma „Travel Turkey Izmir 2017“ održanom od 07. do 10. decembra u Izmiru u Turskoj.

 

Veliki broj izlagača na ovom sajmu predstavio je svoje ponude u dvije hale, a Turistička zajednica Kantona Sarajevo predstavila je ponudu Sarajeva zajedno sa hotelima Hills, Hollywood, Hotelima Ilidža, Radon Plaza, te dvije turisti;ke agencije SH GROUP – BTA i Devim Tours.

 

Cilj sajma je stvoriti i ojačati svest o brendovima, pokrenuti nove proizvode i usluge, prikazati nove trendove putovanja i destinacije, te privuči nove kupce, a ove godine sajam je posjetilo 38.587 turističkih radnika i ljubitelja putovanja.

 

Značaj predstavljanja turističke ponude Sarajeva i Bosne i Hercegovine na ovom sajmu je veoma veliki, o čemu svjedoči činjenica da je tokom trajanja sajma, štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo izazvao veliko interesovanje.

 

 

“Naš štand posjetio je veliki broj tour operatera, hotelijera, kao i individualnih posjetilaca, iskazujući veliku zainteresiranost za našu državu, ali posebno za Sarajevo kao jednu od omiljenih destinacija za građane Turske,” kazao je Faruk Čaluk, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

U cilju unapređenja turističke ponude i promocije destinacije Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo posjetom drugim gradovima i sajmovima turizma stavlja poseban fokus na značaj turizma kao najbrže rastuće grane privrede u našoj zemlji.