Praznična euforija na ulicama Sarajeva: Građani i posjetioci Sarajeva pjesmom i plesom otvorili trodnevnu novogodišnju proslavu

Trodnevni novogodišnji program počeo je večeras koncertom filharmonijskog sastava Music Art ispred sarajevske Katedrale uz piće dobrodošlice za goste i stanovnike glavnog grada.

 

 

Na hiljade Sarajlija i posjetilaca našeg glavnog grada zaplesali su večeras uz najpoznatije svjetske klasike. Ova rasplesana večer uvod je u centralnu zabavu koja će se naredna dva dana nastaviti spektakularnim dočekom Nove godine uz hitove Zdravka Čolića na Trgu BiH, te koncertom Crvene jabuke, 01.01.2018. ispred Vječne vatre.

 

Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo kazao je kako je sve spremno za najbolji novogodišnji doček u Sarajevu, te da su ove godine popunjeni svi smještajni kapaciteti u gradu. Povećan interes za posjetu Sarajeva tokom novogodišnjih praznika rezultat je i velike regionalne promocije koju je Turistička zajednica Kantona Sarajevo realizovala tokom decembra u većim centrima regije. Za predstavnike regionalih medijskih kuća osiguran je i besplatan video link iz Visit Sarajevo Press kutak za živa javljanja sa sarajevskih ulica i trgova.

 

“Značaj i cilj organizacije ovako velikih događaja u našem gradu je prvenstveno podizanje svijesti o Sarajevu kao značajnoj turističkoj destinaciji i turističkom brendu,” poručio je Muzur.

 

Pozvamo sve građane i posjetioce Sarajeva da u što većem broju prisustvujete javnom dočeku, te da svi zajedno i dostojanstveno ispratimo staru i dočekamo Novu godinu.