Turistička zajednica Kantona Sarajevo podržala projekat „Jesi li za basket?“

Zahvaljujući Udruženju “Jesi li za basket?” i Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo mališani iz Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje u Sarajevu dobili su na korištenje obnovljeni košarkaški teren koji se nalazi u sklopu škole.

 

 

Danas je u Školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje u Sarajevu upriličeno otvorenje petnaestog obnovljenog košarkaškog terena u sklopu projekta „Jesi li za basket?“. Cilj projekta je omogućiti mladima odrastanje u sportu koji pored mogućnosti iskazivanja prirodnih potencijala, utiče i na intelektualni i fizički razvoj, a socijalna inkluzija putem sporta jedan od najlakših načina ostvarivanja visoke integracije djece s poteškoćama sa svojim vršnjacima i širom društvenom zajednicom.

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo odlučila je podržati projekat „Jesi li za basket?“ kako bi omogućili da preko 250 učenika ima bolje i kvalitetnije obrazovanje kako u učionicama, tako i na sportskim terenima.

 

 

Ceremoniji otvorenja prisustvovali su predstavnici i polaznici Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, prestavnici Udruženja „Jesi li za basket?“ i Turističke zajednice KS, pokrovitelja projekta.