Turistička ponuda Sarajeva predstavljena na sajmu turizma Taipei ITF 2017

Turistička zajednica Kantona Sarajevo po prvi put je predstavila turističku ponudu našeg glavnog grada na jednom od najpopularnijih sajmova putovanja u regiji Azija-Pacifik i najvećem izložbeno-prodajnom događaju na Tajvanu – Taipei International Travel Fair (Taipei ITF 2017) koji se održao od 27. do 30. oktobra 2017. u Taipei World Trade Centru.

 

Turistička ponuda Sarajeva i Bosne i Hercegovine prvi put je predstavljena na sajmu Taipei ITF 2017, a značaj predstavljanja Sarajevan na ovom sajmu je izuzetno veliki, prvenstveno zbog zabilježenog porasta broja turista iz Azije.

 

Tokom četiri dana sajma, Sarajevo je predstavljeno kao turistička destinacija kroz različite segmenate turističke ponude, a štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo je izazvao veliko interesovanje. “Razgovarali smo s velikim brojem tour operatora koji zbog velikog interesa njihovih građana za posjetu regionu i Bosni i Hercegovini žele uključiti Sarajevo u svoju ponudu,” izjavio je Faruk Čaluk, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Čaluk je istakao da je posebno iznenađen velikim interesom i znanjem posjetilaca sajma o našoj zemlji, te se zahvalio Ambasadi Tajvana u Budimpešti na saradnji.

 

Taipei ITF više od 30 godina izlagačima pruža velike poslovne mogućnosti. Prošle godine sajam je privukao preko 360.000 posjetitelja, dok je ove godine taj broj porastao na gotovo pola miliona. Na sajmu se predstavila 68 zemalja sa preko 1000  izlagača iz cijelog svijeta. Uz mnoga predavanja, prezentacije i nastupe folklornih grupa, ITF je ispunio svoja očekivanja te je odlučeno da će se sljedeće godine premjestiti u još veći prostor, nedaleko od ovogodišnjeg Taipei World Trade Centra.

 

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo već naredne sedmice putuju u London gdje će Sarajevo biti predstavljeno i na jednom od najvećih svjetskih sajmova turizma „World Travel Market – WTM 2017“ u Londonu.