Provedite nezaboravne novogodišnje praznike u muzičkom i novogodišnjem centru regije!

Sarajevo će i 2018. godinu dočekati kao novogodišnji centar regije, najavljeno je danas na konferenciji za predstavnike medija koju je Organizacioni odbor Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo i Turističke zajednice KS priredio u sarajevskoj Vijećnici. Svi građani i posjetioci Sarajeva zasigurno će uživati u čarobnoj novogodišnjoj noći na otvorenom uz najveće hitove Zdravka Čolića.

 

Sarajevo je i ove godine mjesto na kojem morate biti za novogodišnje praznike jer vas očekuju tri nezaboravne, čarobne noći i putovanje za pamćenje.  Sarajlije vas već 30. decembra od 18:00 sati očekuju uz piće dobrodošlice i svjetske klasike u izvedbi orkestra Music Art.

 

 

Novogodišnju noć obilježit će čarolija povratka u bajkovita vremena uz najveću pop zvijezdu regije –  Zdravka Čolića. „Izuzetno se radujem da će Sarajevo biti i za ovu novu godinu centar regije, posebno jer je Sarajevo moj grad i bez obzira na bilo kakve druge ponude, ja pripadam ovom gradu i sa zadovoljstvom učestvujem u ovogodišnjem programu za doček Nove godine u Sarajevu“ kazao je Zdravko Čolić i zahvalio se Organizacionom odboru što su omogućili da provedemo nezaboravnu noć na sarajevskim ulicama. Uz vrhunsku produkciju i program, popularni Čola najavio je „posebnu feštu za sve posjetioce“.

 

 

Prvi dan nove, 2018. godine uživaćemo uz bezvremenske hitove kultnog sarajevskog benda Crvena jabuka, a program počinje od 20:00 sati.

 

Ovim će olimpijski grad Sarajevo, pored mnogobrojnih sadržaja i praznične atmosfere koje ga čine jednim od najatraktivnijih turističkih destinacija u zimskom periodu, pružiti nezaboravno iskustvno svim svojim građanima i brojnim posjetiocima.

 

Sarajevo ove godine, definitivno, postavlja nove standarde organizacije dočeka Nove godine. U prošloj godini ostvareno je 1.619.817 noćenja , a ove godine očekuje se dodatni porast, s obzirom na činjenicu da Sarajevo nastavlja trend pozitivnih priča i proširuje svoju ponudu, obogaćenu sadržajima koji će naš grad i ove godine učiniti ponosnim.

 

Vidimo se u Sarajevu!