National Geographic Travel uvrstio Sarajevo među top tri evropske destinacije koje morate posjetiti

U tekstu koji je objavljen na oficijelnoj stranici časopisa National Geographic Travel, pored Budimpešte i Zagreba, Sarajevo se našlo na listi odredišta za koja ovaj najveći svjetski turistički časopis smatra da ih treba posjetiti jer nude nešto novo, uzbudljivo i neotkriveno.

 

 

Navodeći zbog čega Sarajevo zauzima sam vrh pri izboru evropskih destinacija ističe se kako je riječ o gradu koji je mjesto preplitanja starog i novog, olimpijskog i ratnog, a istovremeno mjesto bogato kulturnim dešavanjima i mogućnostima zabave, dobre hrane i pića. Baš zbog ovog unikatnog spoja naizgled nespojivih kontrasta, Sarajevo je zauzelo sami vrh na listi evropskih destinacija koje preporučuje ovaj prestižni časopis.

 

Nakon dvodnevnog boravka u Sarajevu, autori teksta preporučuju mnoštvo zanimljivih lokacija. Tako, kao prvu, izdvajaju Latinsku ćupriju i mjesto atentata nad austrougarskim prijestolonasljednikom Franzom Ferdinandom. Kada su kulturni događaji u pitanju, National Geographic preporučuje Sarajevski Ratni Teatar SARTR navodeći da u ovom pozorištu „zabava ne izostaje“ bez obzira na činjenicu da se većina predstava izvodi na bosanskom jeziku.

 

Posebana pažnja posvećena je tradicionalnoj gastronomskoj ponudi, a ne izostaju ni preporuke za opuštanje uz šoljicu kafe ili čaja i noćni život.

 

Članak u cjelosti možete pročitati na stranici National Geographic Travel.