Turistička zajednica Kantona Sarajevo partner Sarajevskog festivala turizma 2017.

Sarajevski festival turizma, najveća turistička manifestacija u našoj zemlji, održaće se od 19. do 21. oktobra, kada će se u Centru Skenderija predstaviti 75 izlagača iz šest država. Učesnici sajma su najznačajnije turističke agencije, organizacije, turistički centri, gradovi, regije, avio kompanije, te međunarodni turoperatori.

 

U cilju unapređenja turističke ponude i promocije destinacije Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo partner je Sarajevskog festivala turizma koji će se od ove godine održavati u novom formatu. Sarajevskim festivalom turizma želi se staviti poseban fokus na značaj turizma kao privredne grane koja u našoj zemlji doživljava veliku ekspanziju, te pozicionirati Sarajevo kao jedno od vodećih turističkih destinacija u regionu.

 

Potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu s KJP Centar Skenderija, Turistička zajednica Kantona Sarajevo nastavlja s pružanjem doprinosa sadržajima od značaja za razvoj i promociju turizma u Kantonu Sarajevo, a ove dvije institucije u narednom periodu planiraju i realizaciju niza zajedničkih aktivnosti.

 

Novi Festival turizma proširena je manifestacija Međunarodnog sajma turizma i turističke berze koji Centar Skenderija organizuje od 1970. godine. I ove godine Festival turizma upotpuniće i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme i cateringa.