Predstavljanje Sarajeva na sajmu turizma Taipei ITF 2017

Turistička zajednica Kantona Sarajevo po prvi put će predstaviti turističku ponudu našeg glavnog grada na najpopularnijem sajmu putovanja u regiji Azija-Pacifik i najvećem izložbeno-prodajnom događaju na Tajvanu – Taipei International Travel Fair (Taipei ITF 2017) koji će se održat od 27. do 30. oktobra 2017. u Taipei World Trade Centru.

 

 

U saradnji s Ambasadom Tajvana u Budimpešti, tokom četiri dana sajma Sarajevo će biti predstavljeno kao turistička destinacija kroz različite segmenate turističke ponude. Posjetioci će tako biti upoznati sa turističkim atrakcijama i prirodnim ljepotama grada, hotelima, gastronomijom, kalendarom događaja i aktuelnim turističkim turama i programima.

 

Taipei ITF više od 30 godina izlagačima pruža velike poslovne mogućnosti, čemu u prilog ide i podatak da će se ove godine na sajmu predstaviti 68 zemalja, odnosno 1.650 izlagača, uključujući i Turističku zajednicu Kantona Sarajevo. Najviše izlagača dolazi iz Japana, Sjedinjenih država i Južne Koreje. Prošle godine sajam je privukao preko 360.000 posjetitelja, te se naredne godine seli na novu, veću lokaciju.

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prepoznala je značaj predstavljanja turističke ponude Sarajevan na sajmu “Taipei ITF 2017“ prvenstveno zbog zabilježenog porasta broja turista iz Azije. Do kraja godine Sarajevo će biti predstavljeno i na jednom od najvećih svjetskih sajmova turizma „World Travel Market – WTM 2017“ u Londonu, a potom na sajmu turizma „Travel Turkey Izmir 2017“.