Trener svih trenera posjetio Sarajevo

Antonio Nadal Homar, trener trenutno najboljeg tenisera svijeta Rafaela Nadala, ovaj vikend provodi u Sarajevu. Danas je odvojio vrijeme kako bi se pobliže upoznao sa istorijom i ljepotama grada.

 

Toni Nadal posjetio je stari dio grada, Vijećnicu, Begovu džamiju i Muzej Sarajeva u pratnji Nermina Muzura, predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

“Čuo sam puno o Sarajevu kao olimpijskom gradu. No nikada nisam mogao zamisliti da postoji grad koji ima takvu dušu. Bogata i šarolika istorija osvaja na prvi pogled. Bilo bi lijepo vratiti se opet,” izjavio je kratko Nadal.

 

Nadalova posjeta Sarajevu nije prošla nezamjećeno. Brojni turisti i građani Sarajeva željeli su se upoznati i pozdraviti slavnog trenera, te fotografisati se s njim.

 

“Imamo sreću da je zahvaljujući asocijaciji GPTCA i Teniskom savezu BiH Sarajevo posjetio trener svih trenera, Toni Nadal. To je od velike vrijednosti za promociju našeg grada. Potrudili smo se predstaviti mu naše Sarajevo na najbolji mogući način, omogućivši mu da osim što će vidjeti vrijedne spomenike, osjeti dušu Sarajeva i gostoprimstvo koje sarajlije svekodnevno pružaju svojim gostima,” kazao je Nermin Muzur, predsjednik TZKS.

 

Toni Nadal je u trodnevnoj posjeti Sarajevu u povodu seminara za teniske trenere koji se održava u Olimpijskom komitetu BiH u kompleksu Zetra. Za Nadalov dolazak u Sarajevo zaslužni su Ismar Gorčić, predsjednik svjetske asocijacija teniskih trenera GPTCA i Teniski savez BiH koji su zajednički organizatori seminara.