Poslije rekordne ljetne turističke sezone: Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo planiraju „Zimu u Sarajevu“

Rekordne statistike posjećenosti Sarajeva ovo ljeto rezultat su niza projekata koje je Turistička zajednica Kantona Sarajevo realizovala u saradnji sa državnim institucijama u Kantonu Sarajevo.

 

Zima u Sarajevu je zasigurno prilika da se nastavi tendencija rasta broja turista, te su Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva danas razgovarali o nizu aktivnosti koje će obogatiti turističku ponudu glavnog grada.

 

 

Prva u nizu je otvorenje zimske sezone na olimpijskim planinama, posebno uzimajući u obzir da će nakon okončanja radova na vertikalnom transportu i vještačkom osnježavanju Bjelašnica zasigurno biti jedan od najkonkurentnijih regionalnih ski-centara.

 

Radosna vijest za sve građane i posjetioce Sarajeva jeste da će i ove godine biti organizovan svečani doček Nove godine na otvorenom uz izuzetno zanimljiv muzički program. Predstavnici ove dvije institucije već intenzivno rade na organizaciji događaja tokom kojeg će Sarajevo ponovo biti regionalni muzički centar.

 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo će sarađivati i kroz niz strateških projekata poput puštanja u rad trebevićke žičare, te zajedničke promocije Sarajeva na međunarodnim sajmovima turizma.